Släktforskning i fotoformat

Jag tänkte i denna artikel beskriva ett lite annorlunda, men roligt sätt som jag använder mig av i min släktforskning för att på ett enklare sätt kunna dela med mig av vad jag kommer fram till. 

Många som släktforskar använder olika tjänster på nätet för att hjälpa varandra att hitta tillbaka så långt det bara är möjligt, detta är en kanonmetod för själva släktforskningen, men det roliga enligt mig sedan är själva dokumenteringen, det är ju inte så kul att enbart vara låst till en webbtjänst för att visa upp för släkt och vänner vad man kommit fram till. Jag själv använder mig av böcker att skriva i, och inte bara vanliga skrivböcker, utan även fotoböcker.

När jag kommit tillbaka en bit i min släktforskning, kanske var hundrade år så försöker jag att på en snyggt och enkelt sätt illustrera och dokumentera detta århundrade i en fotobok. Jag letar upp de foton som finns från släkten, om jag inte hittar på just min släkt så kan man hitta mycket bra relevanta bilder av händelse som mina släktingar va med om under denna levnadstiden.

Tillsammans med dessa bilder så skriver jag om vad jag kommit fram till om varje släkting och på så sätt skapar en fotobok som precis alla som kommer hem till mig enkelt kan bläddra i. Det är otroligt uppskattat inte bara av min egen släkt som är nyfikna utan även andra vänner och bekanta.

Men hjälp av fotoböcker kan man dela med sig av detta på ett så mycket enklare sätt än om man va låste vid en dator, det kräver så mycket mer om man måste logga in på en webbplats för att visa istället för att bara plocka upp en bok från bordet.

Dessutom kan man enkelt framställa kopior och ge bort till släkten som present vilket ofta är väldigt uppskattat.

Testa detta och se vad du tycker om att använda fotoböcker som dokumentation vid släktforskning.

 

Add your Biographical Info and they will appear here.