Roliga upptäkter vid släktforskning

Att släktforska handlar oftast om nyfikenhet, man är nyfiken på sina förfäder och vad de kan ha hittat på för tokigheter på deras tid.

Nu för tiden är det dessutom väldigt enkelt att släktforska, det finns mängder av tjänster på nätet som hjälper dig en bra bit på vägen. Detta på grund av att det är en typ av användargenererat innehåll, hittar någon som släktforskar någonting om sina släktingar så blir dessa publika, och kommer du in på deras släkt i dina forskningar så kopplas ni ihop och på så sätt har du en hel del redan klart i ditt släktträd.

Det är otroligt kul att se vad man kan upptäcka. Jag har nu släktforskat i flera år och hittat mängder av intressanta saker om mina förfäder. Allt i från mördare, högt uppsatta politiker samt ägare till ett spaweekendhotell i mina parallella släkten.

Varför inte försöka på detta själv och se vad du kan upptäcka i ditt släktträd? Du kommer garanterat att bli överraskad över vad du kommer att hitta.

Några av de största tjänsterna online för släktforskning just nu är “MyHeritage” samt “Ancestry”, dessa kostar tyvärr pengar men gör det så mycket enklare. Men vissa vill inte ha det enkelt utan vill gräva i böcker och gamla arkiv, denna möjligheten finns fortfarande och kommer tillslut att bli den ända vägen att gå vidare när du kommer djupare ner i ditt släktträd. Hundratals år tillbaka finns inte i digitala arkiv utan du kommer att behöva hitta rätt arkiv på rätt ort för att komma vidare. Det är detta som är lite charmen med släktforskning.

Det är helt klart en tidskrävande hobby men när man har tid, kanske som pensionär, finns det ingen anledning att inte börja. Så börja släktforska nu och lär dig mer om dina förfäder.

 

Add your Biographical Info and they will appear here.