På biltur genom historien

När man släktforskar så är det lätt att drömma sig bort och föreställa sig hur ens förfäder levde. Ju mer information man får fram, desto livligare blir bilderna. Nu går ju väldigt mycket att få fram genom internet, vilket är helt fantastiskt men att lägga vantarna på en gammal kyrkbok är som att hålla tidens vingslag i sina händer.

Det är spännande att ta reda på sin egen historia. Vem som än börjar forska kommer hitta mängder av spännande i sin egen bakgrund. Något som fascinerar mig mer än att jämföra olikheter är att hitta alla de likheter som finns mellan mig och mina förfäder. Alla de människor som lett till att just du och jag står här idag var en gång i allra högsta grad levande personer. Människor av kött och blod som vandrade på samma jord som vi nu kliver runt på. Det var människor som blev kära, älskade, fick hjärtsorg och kände samma känslor som vi. Mycket har givetvis ändrat sig genom tiderna men väldigt mycket är sig likt.

Något som gör upplevelsen ännu större är att besöka de platser ens förfäder kommer ifrån. Att gå på samma mark och se samma omgivningar gör att man kan se dåtidens vardagliga händelser utspela sig rakt framför ens ögon. Ibland. Ibland har landskapet förändrats och det som förut var en ensam lantgård i skogen är stadens torg. Fabriker och nya hus står idag där milsvida skogar fanns förr.

För att följa sina förfäders spår kan man leasa bil och ta sig runt i landet utan att behöva lägga stora pengar på bilköp eller handpenning. Genom www.leasabil24.se kan du lämna dina kriterier och inom 36 timmar få mailsvar hem från de tre bilhandlare som passar dig bäst. När du tagit beslutet och valt en bil som passar dig kan du snabbt och enkelt ta dig runt på vägarna och uppleva din historia.

Add your Biographical Info and they will appear here.