Om oss

Välkommen till Minia.se. Vi är en sida för släktforskning och släktforskning på nätet. Här får du tips på hur du går tillväga med att starta din släktforskning och vilka sidor på internet som du kan använda som hjälpmedel. Idag finns många släktforskningssidor på nätet och vissa är gratis medan du får betala för andra. Men aldrig tidigare i historien har det varit enklare att söka sina rötter.

Sedan ett antal år har släktforskningen mer och mer flytta ut på nätet och du behöver inte lägre besöka ett fysiskt arkiv för att bläddra i kyrkböckerna, utan även inscannade tidningar, domböcker och folkräkningar finns bara några klick bort. Att komma igång och släktforska på nätet är idag enkelt.

Vi som ligger bakom Minia.se har lång erfarenhet av arkivvärlden och släktforskning. Vi följer med vad som händer inom vårt område och därför kan vi alltid hålla den här sidan levande och uppdaterad. Från din sida krävs inte mycket, det enda du behöver är intresse, tid, en dator och ett släktforskningsprogram. Guidning får du här.

Välkommen in släktforskningens underbara värld!