Det ökande intresset för släktforskning

Att släktforska är en dröm för många, men det är tyvärr ändå förhållandevis få som gör slag i saken. Det beror ofta på tidsbrist och, inte minst, på att man inte vet var man ska börja leta. Vi älskar släktforskning och vill hjälpa dig lite på traven. Därför får du tips på hur man kommer igång, hur man släktforskar på nätet och hur man ska förhålla sig till källorna.

research-32747_1280Ett ökat intresse för släktforskning

I vår tid upplever vi ett ganska stort och ökande intresse för släktforskning. Det har sannolikt till viss del att göra med att släktforskningen har flyttat ut på nätet och därmed blivit mer tillgänglig för den stora massan, som kanske inte lockas av att sitta i arkivmiljö eller knappt vet vad ett arkiv är för någonting. Vi tror också att det har att göra med den ökande rotlösheten som många människor känner i det moderna samhället. Vi längtar helt enkelt tillbaka till våra rötter och drivs av något annat än ytlig konsumtion. Det är fullt förståeligt.

Enkelt att komma igång med släktforskning

Faktum är att det aldrig har varit lättare att komma igång med släktforskning än i våra dagar. Med några enkla klick får vi åtkomst till gigantiska databaser där vi kan starta vår färd mot det förflutna. Men när det är så enkelt följer också komplikationer, vilka abonnemangstjänster är pålitliga och vilka källor är trovärdiga? Ett källkritiskt förhållningssätt är här avgörande. Det får du också läsa om här tillsammans med släktträd, kyrkoböcker och lämpliga släktforskningsprogram. Och självfallet svarar vi på nybörjarens vanligaste fråga: Hur långt tillbaka i tiden kan man egentligen komma?

Vi hoppas att du får mycket nöje av vår sajt och lycka till i jakten på det förflutna!

Add your Biographical Info and they will appear here.